Lawaaiprotest tegen FvD 11 maart Tilburg – UPDATES/ Belangrijke info

Lawaaiprotest tegen FvD – UPDATES/ Belangrijke info

1 Kom naar het voorverzamelpunt. Ga NIET op eigen houtje rechtstreeks naar de actieplek!

2 Belangrijk om te weten in geval van arrestatie.

1 Als je komt: kom naar het verzamelpunt. Ga dus NIET rechtstreeks naar Van der Valk. Dat voorkomt onveilige situaties, samen staan we ook dan sterker. Het verzamelpunt is:

Ingang van het Leijpark, Hoek Ringbaan-Zuid – Professor Van Buchemlaan, bij het beeld van Maria-en-kind aldaar. Te bereiken via buslijn 142 of 143, halte Prof. van Buchemlaan, vana de halte teruglopen langs de weg in de richting vanwaar de bus kwam.

We verzamelen om 19 uur, en gaan om 19.10 lopen naar de locatie. Wees op tijd. Dat wil zeggen: niet te laat maar ook niet veel te vroeg.

2 We hebben onze actie openlijk aangekondigd maar niet aangemeld bij de gemeente. Dat maakt de kans dat politie moeilijk doet wat groter. We hebben voorzorgen genomen:

Onze advocaat is Willem Jebbink. Die is op de avond van de actie bereikbaar vanaf 19 uur tot 21.30 uur. Telefoonnummer: 316 5579 1837

– We hebben een arrestantengroep ofwel AG. Die staat op de avond van de actie voor ons klaar. Telefoonnummer: 31687729278

Ben je aangehouden? Weet dan dit!

Je hebt recht op je medicatie
Je hebt recht je advocaat te spreken
Je hebt recht om anoniem te blijven
Je hebt recht op vegetarisch/ veganistisch/ halal/ kosjer eten
Je hebt recht op een tolk bij verhoor
Je mag alleen gefouilleerd worden door een agent van hetzelfde geslacht zoals in je paspoort staat
“Geen commentaar!” Zeg nooit iets over jezelf of anderen!

Als je gearresteerd word en met een advocaat wilt praten, vraag dan naar Willem Jebbink. Hij kan over de telefoon of in persoon bijstaan tijdens verhoor en eventuele vervolging.

Onthoud goed: Een verhoor door de politie is er alleen om bewijs te verzamelen tegen jou of mede activisten. Ook als agenten even gezellig met je komen babbelen zijn ze bezig met bewijs! Je bent niet verplicht iets te zeggen. Gebruik je zwijgrecht! Vraag om je advocaat en alleen dat. Een verhoor of gesprek is niet de plek om een discussie te hebben of om je punt te maken.

Zie je een arrestatie?
– Bel de AG en beschrijf de locatie en het uiterlijk van de arrestant.
– Noem geen namen
– Bedenk je goed wat je verteld over de telefoon of op signal: Vertel geen incriminerende dingen.

Ben je zelf gearresteerd?
– Bel de AG zodra je vrij bent
– Onderteken geen strafbeschikking of document om je spullen terug te krijgen.

Ten slotte: we komen om actie te voeren! We staan in ons recht! Bovenstaande info is helaas nodig, omdat de politie, justitie en gemeente ons dat recht bepaald niet altijd gunnen. We gaan er echter van uit dat we gewoon onze actie houden en ons punt kunnen maken:

Geen ruimte voor fascisme, geen FvD-bijeenkomst in Tilburg!

Tags: , ,

Comments are closed.